Kiruna – Funäsdalen

KIRUNA – FUNÄSDALEN

Vi kör följande turer 2017
Vecka 9 26/2 till 5/3, vecka 12 19/3 till 26/3 och vecka 13 26/3 till 2/4

Miltals fjällåkning!
Kiruna · Kebnekaise · Arenjarka · Tärnaby · Kittelfjäll · Strömsund · Åre.

Transport Funäsdalen-Kiruna.
Vi samlas i Funäsdalen under kvällen, kl 20.00 har vi en genomgång av resan och äter middag. Skotrarna transporteras omgående iväg mot Kiruna, så fort alla kommit. Vi åker därefter gemensamt till Ånge där vi kliver på nattåget ca 23.00. Ankomst till Kiruna ca kl 11.00 dagen efter. Vi lastar av och gör oss iordning med en lunch innan  start sker mot Kebnekaise fjällstation. Turens sammanlagda längd är ca. 140 mil!

Dag 1 Kiruna-Kebnekaise
Dagens tur är bara ca 9 mil, där en stor del av turen går över sjöar. En kort skoterdag men den går rakt in i vår finaste fjällvärld – om vädret tillåter! Väl framme så bastar vi och äter gemensam middag.

Dag 2 Kebnekaise-Arenjarka
Vi börjar med att åka runt Kebnekaisemassivet mot Ritsen, vi passerar flera av Sveriges högsta fjälltoppar. Efter Ritsen tar vi sjön mot Stora sjöfallet för mat och bensin. På eftermiddagen styr vi in i Sareks nationalpark med logi i Arenjarka.

Dag 3-7 Arenjarka-Tärnaby-Kittelfjäll-Gäddede-Strömsund-Åre-Funäsdalen (preliminär resrutt)
Tisdag avlutas med skoteråkning under en halvdag innan det är dags för avresa.

Följande ingår:
Lunch alla dagar utom ankomstdagen till Kiruna, Frukost under alla dagar utom på tåget, Transport till Ånge från Funäsdalen, Logi med tvårättersmiddag, Skotertransport, nattåg och skoterguide enligt programmet

kiruna_small