Kiruna – Funäsdalen

KIRUNA – FUNÄSDALEN

Datum för resor 2020 kommer snart!

Miltals fjällåkning!
Kiruna · Kebnekaise · Arenjarka · Tärnaby · Kittelfjäll · Strömsund · Åre

Transport Funäsdalen-Kiruna
Vi samlas i Funäsdalen ca kl 16.00. Skotrarna transporteras omgående iväg mot Kiruna, så fort alla kommit. Vi åker därefter gemensamt till Ånge där vi kliver på nattåget ca 23.00. Ankomst till Kiruna ca kl 11.00 dagen efter. Vi lastar av och äter lunch innan start sker mot Kebnekaise fjällstation.

Turens sammanlagda längd är ca 140 mil beroende på väder och vind!

Dag 1 Kiruna-Kebnekaise
Dagens tur är bara ca 9 mil, där en stor del av turen går över sjöar. En kort skoterdag men den går rakt in i vår finaste fjällvärld – om vädret tillåter! Väl framme så bastar vi och äter gemensam middag.

Dag 2 Kebnekaise-Arenjarka
Vi börjar med att åka runt Kebnekaisemassivet mot Ritsen, vi passerar flera av Sveriges högsta fjälltoppar. Efter Ritsen tar vi sjön mot Stora sjöfallet för mat och bensin. På eftermiddagen styr vi in i Sareks nationalpark med logi i Arenjarka.

Dag 3-7 Arenjarka-Tärnaby-Kittelfjäll-Gäddede-Strömsund-Åre-Funäsdalen (preliminär resrutt)
Resan varieras efter väder och vind samt gruppens önskemål för turen. Det finns möjlighet att stanna två dagar på ett ställe för att uppleva svenska fjällen och friåkning.

Följande ingår:
Lunch alla dagar utom ankomstdagen till Kiruna, frukost under alla dagar utom på tåget, transport till Ånge från Funäsdalen, logi med tvårättersmiddag, skotertransport, nattåg och skoterguide enligt programmet

IMG_2445