Sälen – Funäsdalen

SÄLEN – FUNÄSDALEN

 

Njut av utsikten!

Ankomstdag:
Boende på Hotell Bügelhof. Samling och middag kl. 20.00. Starta med härlig skogsåkning i Dalarna och fortsätt med häftig lössnöåkning i Härjedalen. Starta vart du vill: Utgå från er stuga eller hotell där vi möter upp er med skotrar och all utrustning ni behöver för en hel dag på skotern. Boka en guide som visar er de bästa platserna att åka på eller utforska området själva.

Dag 1 Sälen-Funäsdalen
Efter en stärkande frukost äntrar vi skotrarna och börjar resan mot Fulunäs via skoterleden mot Särna där vi också tankar. Därefter åker vi till Vedungsfjällen och fortsätter via Storfjätern till Lofsdalen. Vi äter lunch och tankar om det behövs. Sträckan ger mycket fin åkning över kalfjället. Eftermiddagen består av en blandning av led- och friåkning innan vi kommer in på vårt ledsystem i Västra Härjedalen. Vid ankomst till Eriksgårdens Fjällhotell väntar bastu och middag. Längd på sträckan är ca 21 mil.

Dag 2 Åkning i närområdet
Andra dagen åker vi i närområdet runt Funäsdalen. Vi anpassar åkningen efter vädret och var de bästa snöförhållandena finns. Är det gynnsamt så åker vi upp till Helagsstugorna via Ljungdalen. Vi kommer garanterat att få mycket fin ledåkning som varieras med en hel del friåkning runt om i Västra Härjedalen. Övernattning på Eriksgårdens Fjällhotell.

Dag 3 Funäsdalen-Sälen
Vi åker mot Tännäs och Rogenområdet. Därefter via Långfjället till Grövelsjön/Idre där vi äter en tidig lunch. Via Mörkret går turen vidare till Fulufjället innan vi är tillbaka i Sälen. Åkningen kommer under dagen främst att ske på led. Längd på sträckan är ca 19 mil.

salen_small