Storlien – Funäsdalen – Åre

STORLIEN – FUNÄSDALEN – ÅRE

Unikt natursceneri!
Härlig lössnöåkning – vi passerar några av Sveriges högsta fjälltoppar. En favorit för många av våra återkommande gäster. Den kombinerar det bästa vad gäller skoteråkning med ett fantastiskt natursceneri. Norr om Storlien är terrängen varierande och inbjuder ofta till mycket fin lössnöåkning. Längre söderut på turen passerar vi några av Sveriges högsta fjälltoppar.

Dag 1 Funäsdalen – Storlien/Ånn
Första stopp för dagen blir i Ljungdalen. Därefter styr vi våra skotrar mot Vålåstugorna och kalfjället. Här finns enorma ytor vilket inbjuder till att testa fartresurserna på våra skotrar lite extra. Åkningen fortsätter en hel del på kalfjället för att sedan komma ner i Ottsjö för mat och tankning. Från Ottsjö åker vi i en varierad natur som består av både skog, myrar och kalfjäll upp till Storlien/Ånn. Längden på första dagens tur: ca 17 mil.

Dag 2 Storlien/Ånn – Åre
Vi startar dagen med en stor fjällfrukost och fyller våra termosar med kaffe. Skoterturen inleds med variationsrik åkning genom skogsterräng och över vidsträckta myrar. Turen fortsätter upp till Sullviken/Kolåsen där vi tankar och äter lunch. Därefter fortsätter vi ned mot Kall och till dagens slutstation Åre. Under denna del av turen kommer det att finnas goda möjligheter till fin lössnöåkning i varierande terräng. Längden på dagens tur: ca 13-16 mil.

Dag 3 Åre – Funäsdalen
Dagen startar med mycket ledåkning förbi Vålådalen. Därefter styr vi våra skotrar mot Vålåstugorna och kalfjället. Här finns enorma ytor vilket inbjuder till att testa fartresurserna på våra skotrar lite extra. Åkningen fortsätter en hel del på kalfjället för att sedan komma ner i Ljungdalen för mat och tankning. Från Ljungdalen ned mot Eriksgårdens Fjällhotell kan turen varieras beroende på gruppens önskningar vad gäller lössnöåkning, skogsåkning, kalfjäll mm. Hemresans längd: ca 15 mil.

Följande ingår:
3 nätters logi i dubbelrum med frukost, 3 luncher och 3 middagar, Skoterguide enligt programmet

IMG_3315